Terug naar de startpagina De weg kwijt? 

 

Met
 

Auteur: Mathias Sercu
Door: Debbie Crommelinck, Jef Hoogmartens en Mathias Sercu

 

terug naar overzicht

Naamloze gebeurtenis

vrijdag 19 januari 2018 om 20.15 uur
Zaterdag 20 januari 2018 om 20.15 uur


in d’Iefte


In dit pijnlijk-grappig en absurd sprookje over een driehoeksrelatie, discodansen, koeknuffelen en een harpoen gaat de auteur Mathias Sercu (Vrt “Marsman”) andermaal op zoek naar de tragiek van ons potsierlijke zijn, naar de humor van ons te ernstig bestaan.
‘Naamloze Gebeurtenis’ vertelt het ogenschijnlijk van de pot gerukte verhaal van Beer (Jef Hoogmartens) Prinses (Debbie Crommelinck) en Travolta (Mathias Sercu) die zes jaar na een mislukte moordpoging weer op elkaar aangewezen zijn en het vooral niet over vroeger willen hebben. Dat heeft nog nooit iemand vooruit geholpen. We leven tenslotte nu en niet toen.
“Beer was gene gemakkelijken vroeger, hij durfde nogal eens lelijk doen, vooral als hij gedronken had. Meer dan éne keer eindigde dat niet sjiek, en dan zeg ik het nog proper. Op een dag waren we dat beu, Prinses en ik. Het moest gedaan zijn…We hebben hem geschoten. Nu zult ge zeggen, ge doet dat niet, en ik ga dat ook niet tegenspreken, ge doet dat niet. Ge schiet geen maten. Moest ik kunnen terugdraaien, ik zou het ook niet meer doen. Maar aan de andere kant…Hij is toch veel verkalmd. Hij is een andere mens nu en niet omzeggens slechter…”(Travolta)


Een organisatie i.s.m. de cultuurdienst